вторник, 20 януари 2015 г.

за QE от ЕЦБ



Г.Георгиев: До голяма степен очакванията за QE от ЕЦБ вече са отразени от пазара
Георги Георгиев, потрфолио мениджър в Карол Капитал Мениджмънт
Публикувана: 20 яну 2015 | 10:08 
Георги Георгиев смята, че пазарът вече в голяма степен е отразил очакванията за бъдещи действия от ЕЦБ и настъпване на педала на количествените улеснения. Колко е по-голямо подпомагането на икономиката по този начин, толкова повече еврото ще намали от стойността си, смята Георгиев. Възможно е да има паритет между долар - евро.

От сумата, която евентуално ще се спусне към пазара от ЕЦБ завиви и ръста на капиталовите пазари в Европа, но Георгиев смята, че ще има такъв. Дали тези улеснения ще имат полза обаче, зависи от условията, които зададе банката, за да не изтекат те към капиталови пазари и развиващи се страни, а към бизнес, който може да допринесе за така очакваните структурни промени.

Развиващите се пазари в Европа, смята портфолио мениджъра, ще имат затруднения от освобождаването на франка от еврото, тъй като страни като Полша и Унгария имат много отпуснати ипотечни кредити във франкове. Полша, според Георгиев, ще изпита по-сериозни затруднения поради скъпия франк, а Унгария е предприела изненадваща стъпка в началото на годината като е обърнала всички кредити във франкове, в евро и долари.

 

Цялото интервю в студиото на Инвестбук с водещ Дориана Ранкова, може да видите в следващия видео материал:

Прочети още на: http://www.bgonair.bg/bulgaria/2015-01-20/ggeorgiev-do-golyamat-stepen-ochakvaniyata-za-qe-ot-etsb-veche-sa-otrazeni-ot-pazara

Няма коментари:

Публикуване на коментар